Binali Camgöz Kimdir? Biyografisi ve Hayatı

Binali Camgöz, 1970 yılında İstanbul’da doğmuş, organize suç dünyasında "Deniz" kod adıyla bilinen bir suç örgütü lideridir. Türkiye'nin en büyük organize suç örgütlerinden birinin lideri olarak tanınan Camgöz, 1990’lı yıllardan itibaren uyuşturucu kaçakçılığı, silah ticareti ve diğer organize suç faaliyetleriyle gündeme gelmiştir. Uluslararası güvenlik birimleri tarafından aranan Camgöz, özellikle Interpol'ün kırmızı bülteniyle aranırken Türkiye’ye getirilmiştir.


Binali Camgöz Nerede ve Ne Zaman Doğdu?

Binali Camgöz, 1970 yılında İstanbul'da doğmuştur. Gençlik yıllarından itibaren suç dünyasında adını duyuran Camgöz, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli suç faaliyetlerine karışmıştır.


Binali Camgöz Ne Yaptı?

Binali Camgöz, 1990’lı yıllardan itibaren organize suç örgütü lideri olarak bilinir. Camgöz Grubu adı verilen örgüt, Türkiye ve yurt dışında uyuşturucu kaçakçılığı ve silah ticareti gibi suçlarla adını duyurmuştur. Karadağ, Türkiye ve diğer ülkelerdeki suç gruplarıyla bağlantıları olan Camgöz, uzun süre Interpol tarafından aranan bir suçlu olmuştur.

Suç FaaliyetiYılDetay
Uyuşturucu Kaçakçılığı1990'larTürkiye ve yurt dışındaki uyuşturucu ticaretini yönlendirdi.
Silah Kaçakçılığı2000'lerUluslararası düzeyde silah kaçakçılığı yaptı.
Organize Suç Örgütü Liderliği1990'lar - günümüzCamgöz Grubu'nun lideri olarak suç faaliyetlerini yönetti.

Binali Camgöz Neden Tutuklandı?

Binali Camgöz, Karadağ yargısı ile Türkiye’nin iş birliği sonucunda tutuklanmıştır. Uzun yıllar boyunca uluslararası güvenlik birimlerinin aradığı Camgöz, Türkiye'ye başarılı bir MİT operasyonu sonucu iade edilmiştir. Suç örgütü faaliyetleri ve Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Karadağ'dan iade edilen Camgöz, şu anda tutuklu bulunmaktadır.