ÇAYKUR Yarından İtibaren Yaş Çayda Serbest Alım Yapacak

Genel Müdür Yusuf Ziya Alim'den Açıklamalar

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, günlük yaş çay alımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Alan bazlı incelemelerimiz sonrası yoğunluğun azalacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden bugün 40 kilogram, sonraki günlerde ise serbest alım şeklinde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

İkinci Sürgün Alımları

İkinci sürgün alımlarına 26 Haziran'da başladıklarını ve bu dönemin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticinin mağdur olmaması için çalıştıklarını vurguladı. Kapasitenin üstünde alım yaparak üreticilerin mağduriyetini önlemeye gayret ettiklerini belirtti.

Kontenjan ve Alım Limitleri

Yoğun alım nedeniyle 17 Temmuz'da bir günlük alımlara ara verildiğini, ardından 18 Temmuz'da tekrar alımlara devam edildiğini ifade eden Alim, "Yoğunluk devam edince, 20 Temmuz'da dekar başına alım limitini 20 kilograma düşürdük. İşlenmesi gereken çay stokları azalınca bu limit 21 Temmuz'da 25 kilograma çıkarıldı. Bugün 40 kilogram, sonraki günlerde ise serbest alım şeklinde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

ÇAYKUR'un Alım Politikası ve Üretici Garantisi

Alim, ÇAYKUR'un çay üreticilerinin garantisi olduğunu ve yaş çay ürününün dalında bekletilmesi durumunda mahsulü rahatlıkla alacaklarını belirtti. Şu ana kadar ikinci sürgün itibarıyla 152 bin ton yaş çay alımı yapıldığını ve alımların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

ÇAYKUR'un Alım Politikası Hakkında Üreticilerin Bilgilendirilmesi

Üreticilerin ÇAYKUR'un alım politikasını bildiği ve yakından takip ettiği belirtilerek, "ÇAYKUR olarak çay üreticilerimizin garantisiyiz. Yaş çay ürününün çok az sabır gösterilerek dalında bekletilmesi durumunda mahsulü rahatlıkla üreticimizden alacağız. Bu yönlendirmeyi ÇAYKUR yapmamış olsaydı mağduriyet daha büyük olacaktı." ifadeleri kullanıldı.