Çiçekçi Dükkanı Açmak: Adım Adım Rehber ve İpuçları –

Çiçekçi dükkanı açmak, gerek ev gerekse iş yerlerinin vazgeçilmez dekoratif unsurları olan çiçeklerin sağladığı fırsatlardan yararlanmak için harika bir iş fikridir. İşte çiçekçi dükkanı açmak için gereken adımlar ve dikkat edilmesi gereken noktalar:

Neden Çiçekçi Dükkanı Açmak Tercih Edilebilir?

Çiçekler, hobi ve dekorasyon amaçlı kullanımın yanı sıra özel günlerde hediye olarak da hayatımızda önemli bir yer tutar. Çiçekçi dükkanları, sürekli talep gören ve popülerliği hiç azalmayan işletmelerdir.

Çiçekçi Dükkanı Nasıl Açılır?

  1. Öğrenin: Çiçekçilik kursuna giderek, çiçeklerin sulama ve güneşlenme ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olun. MEB ve çiçekçi meslek odalarından destek alarak ustalık/kalfalık belgesi edinin.
  2. Yer Seçimi: Yaya trafiğinin yoğun olduğu, hastane, iş merkezleri ve okullara yakın bir yer seçin. 100-300 m² büyüklüğünde bir dükkan idealdir.
  3. Ruhsat: Belediye başvurusuyla, seçtiğiniz yerin çiçekçi dükkanı için uygun olup olmadığını öğrenin.
  4. Tedarik: Çiçek ve ekipman tedariği için toptancılarla anlaşın.
  5. Eleman İhtiyacı: Küçük bir dükkanınız yoksa, en az bir yardımcıya ihtiyacınız olacaktır.
  6. Şirket Kuruluşu: Şirket kuruluş işlemlerini başlatın ve gerekli belgeleri temin edin.
  7. Kurulum: Raf sistemleri ve diğer kurulum işlemlerini tamamlayın.
  8. Pazarlama: Reklam olanaklarını kullanarak açıldığınızı duyurun.

Çiçekçi Dükkanında Olması Gereken Malzemeler

Çelenk, düğün sünnet aracı süsleme malzemeleri, çiçek standları, saksılar, gübreler, bitki besinleri, vazo, buzdolabı, fanus, çiçek buketi için renkli kağıtlar, not kağıtları, silikon tabanca, sprey çiçek kokusu, bant, kurdele, strafor vb. malzemeler.

Çiçekçi Dükkanı İçin Gerekli Evraklar

Çiçekçi Dükkanı Açmak Karlı mı?

Dükkan kirası, muhasebeci ücreti, bağkur, su/elektrik faturası gibi sabit giderleriniz olacaktır. Ne kadar çok satış yaparsanız, bu maliyetleriniz sabit olduğu için kar marjınız artacaktır.

Çiçekçi Dükkanında Başka Ne Satılır?

Çiçekçi dükkanları, hediyelik eşya pazarına da yakındır. Kalpli yastıklar, oyuncak ayıcıklar, pleksi yazılar vb. ürünleri de satışa sunabilirsiniz.