Durex Boykot mu? İsrail Malı mı?

Durex, dünya çapında tanınan bir cinsel sağlık ürünleri markasıdır. Ancak, markanın sahibi olan Reckitt Benckiser'in İsrail ile olan bağlantıları ve İsrail İnovasyon Otoritesi ile yaptığı işbirliği anlaşması, Durex ürünlerine yönelik boykot çağrılarına neden olmuştur. Bu makalede, Durex'in İsrail ile olan ilişkileri ve bu durumun boykot tartışmalarına nasıl yansıdığı ele alınacaktır.

Durex Hangi Ülkenin Markası ve İsrail ile Nasıl İlişkili?

Durex, İngiltere merkezli Reckitt Benckiser'e ait bir markadır. 1915 yılında kurulan şirket, cinsel sağlık ürünleri alanında dünyanın önde gelen markalarından biridir. Durex, İsrail İnovasyon Otoritesi (IOI) ile bir işbirliği anlaşması imzalayarak İsrail'deki yenilikçi teknolojilere yatırım yapma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktadır. Bu anlaşma, Durex'in İsrail ile olan bağlarını güçlendirmiştir.

Durex Ürünleri Boykot Edilmeli mi?

Reckitt Benckiser'in İsrail ile olan işbirliği ve Durex'in İsrail İnovasyon Otoritesi ile yaptığı anlaşma, bazı tüketiciler tarafından eleştirilmektedir. Bu nedenle, Durex ürünlerini boykot etme çağrıları yapılmaktadır. Ancak, bu boykotun etkinliği ve tüketici davranışlarını nasıl etkilediği tartışmaya açıktır. Durex ürünlerini kullanmaya devam etmek veya alternatif cinsel sağlık ürünlerine yönelmek tamamen bireysel bir karardır.