Erdoğan’dan Oyun Platformlarına Sert Tepki: “Gençlerimizi Zehirliyorlar!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde erişime engellenen Roblox oyun platformu ve benzeri oyun platformlarının gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, "Oyun platformları şiddeti teşvik etme yanında, aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor" dedi. Erdoğan, 5. Uluslararası Eğitimde Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Kalite Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, oyun platformlarının ırkçılık ve faşizmi körüklediğine vurgu yaparak, "İnsanlarımızı birlikte yaşadığı diğer fertlere karşı düşmanlaştıran ırkçı faşizm, buralardan besleniyor" şeklinde konuştu.

Dijital Dünyanın Tehlikeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijital dünyanın denetimsiz yapısının ciddi tehditler barındırdığını belirterek, "Artış gösteren riskler nedeniyle eleştirilerde yoğunlaşma var. Dünyanın birçok ülkesinde çeşitli tedbirler ve kısıtlamalar devreye alındığını görüyoruz. Özellikle Batılı devletlerin kendi vatandaşlarını korumak amacıyla aldığı çok sert önlemlerde kimse özgürlüklerden bahsetmiyor." ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan Çarpıcı Sözler: "Irkçılık Tuzağının Merkez Üssü Sanal Alemdir"

Erdoğan, "Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zafiyete uğratmaya çalışan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir" diyerek, dijital dünyanın ırkçılık ve faşizm için bir üs görevi gördüğünü vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizdeki bazı çevreler çocuklarımızın hakkını ve hukukunu savunmak yerine uluslararası şirketlerin çıkarlarının avukatlığını yapıyor. Özgürlük maskesiyle şiddetin, ahlaksızlığın, ırkçılığın, nefret suçlarının hatta istismarın meşrulaştırılması asla kabul edilemez" sözleriyle, bu konuda daha sert önlemler alınması gerektiğini savundu.

Eğitim Öğretim Yılı Açılışı

Konuşmasının başında yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "2024-2025 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Pazartesi günü okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz için düzenlediğimiz uyum programlarıyla yeni eğitim öğretim yılına başladık. Diğer öğrencilerimiz ise 9 Eylül Pazartesi günü okullarına kavuşuyorlar." dedi.

Erdoğan, "Yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından yüreklerinde okul heyecanını taşıyan tüm yavrularımızı sevgiyle kucaklıyor, Rabbimden hepsine üstün başarılar diliyorum." diyerek, öğrencilere ve eğitim camiasına başarılar diledi.