Filip Kostić Kimdir? Biyografi ve Hayatı

Filip Kostić, 1 Kasım 1992 tarihinde Sırbistan’ın Kragujevac şehrinde doğmuş, profesyonel bir futbolcudur. Sol bek, sol kanat veya sol orta saha pozisyonlarında görev yapabilen Kostić, hızı, dayanıklılığı ve etkili ortalarıyla tanınır. Kariyerinde birçok önemli takımda forma giyen Kostić, özellikle Eintracht Frankfurt ve Juventus’ta gösterdiği performansla futbolseverlerin dikkatini çekmiştir.


Filip Kostić Hangi Takımlarda Oynadı?

Kariyerine Sırbistan’ın Radnički Kragujevac takımında başlayan Filip Kostić, daha sonra Hollanda’nın Groningen kulübüne transfer olmuştur. Ardından sırasıyla Stuttgart, Hamburg ve Eintracht Frankfurt gibi Alman takımlarında forma giymiştir. Özellikle Eintracht Frankfurt forması altında etkileyici bir performans sergileyen Kostić, 2022 yılında İtalya’nın köklü kulüplerinden Juventus’a transfer olmuştur.


Filip Kostić'in Yaşı ve Mevkisi

1 Kasım 1992 doğumlu olan Filip Kostić, 2024 yılı itibariyle 31 yaşındadır. Kostić, sol bek ve sol kanat pozisyonlarında görev yapabilen bir oyuncudur. Hızı, savunma ve hücum arasındaki dengeyi kurabilmesi ve etkili ortalarıyla ön plana çıkmaktadır.


Filip Kostić’in Başarıları ve Milli Takım Kariyeri

Filip Kostić, 2021-2022 sezonunda Eintracht Frankfurt ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanarak kariyerinin en önemli başarılarından birine imza atmıştır. Ayrıca Kostić, Sırbistan Milli Takımı'nın da önemli oyuncularından biridir ve birçok uluslararası turnuvada ülkesini temsil etmiştir.