Mehmet Güleryüz Kimdir? Biyografisi ve Hayatı

Mehmet Güleryüz, 1938 yılında İstanbul’da doğmuş olan Türk resim sanatının en önemli isimlerinden biridir. Gürcü asıllı bir aileden gelen Güleryüz, genç yaşlarda sanata ilgi duymaya başlamış ve sanat kariyerine birçok başarı sığdırmıştır. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun olan Güleryüz, sadece resimle değil, tiyatro ve heykel gibi farklı sanat dallarıyla da ilgilenmiştir.


Mehmet Güleryüz Nerede ve Ne Zaman Doğdu?

Mehmet Güleryüz, 1938 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan sanatçı, lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi'nde bitirmiştir.


Mehmet Güleryüz Hangi Eğitimleri Aldı?

Mehmet Güleryüz, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde eğitim görmüş ve buradan 1966 yılında bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından devlet bursuyla Paris’e gitmiş ve burada resim ve litografi üzerine ihtisas yapmıştır. Sanat eğitimi sırasında resim dışında heykel ve tiyatroya olan ilgisiyle de tanınmıştır.


Mehmet Güleryüz Hangi Görevlerde Bulundu?


Mehmet Güleryüz Neden Hayatını Kaybetti?

Mehmet Güleryüz, 86 yaşında kansere karşı verdiği uzun mücadeleyi Paris'te kaybetmiştir. Sanat hayatı boyunca sayısız esere imza atan Güleryüz, sanatıyla hem Türkiye'de hem de uluslararası platformlarda tanınan bir isim olmuştur.


Mehmet Güleryüz’ün Çarpıcı Özellikleri ve En İyi İşleri

Çarpıcı Özellikler:

En İyi İşleri:

  1. Arena Tiyatrosu'nda Profesyonel Oyunculuk: Sanat kariyerine resmin yanı sıra tiyatroyla da başlamıştır.
  2. Retrospektif Sergileri: 25 yıllık sanat birikimini Türkiye’de açtığı retrospektif sergilerde sanatseverlerle paylaşmıştır.
  3. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Kurucu Başkanlığı: Türk sanatına uluslararası bir perspektif kazandırmıştır.