“Siyah Kalp”te Ece Uslu: “Yeni Ben Daha Mutlu”

Bu akşam, SHOW TV'de her bölümünde izleyicilerin nefesini kesecek yeni bir dizi başlayacak. 'Siyah Kalp'... Başrol oyuncusu Ece Uslu, Habertürk'e verdiği röportajda; dizide rol alması için edilen teklife "Evet" demesini sağlayan etmenlerden, 35 yıl boyunca kariyeri adına özellikle hangi öğretiyi edindiğine, bugünlerde kendini en çok üzen gelişmelerden, kendisine en büyük iyiliği kimin yaptığına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu

SHOW TV'nin yeni yayın dönemine merhaba dediği diziler arasında, Tims&B Productions imzalı "Siyah Kalp" dikkat çekiyor. Güçlü oyuncu kadrosu ve her bölümüyle izleyicileri nefes nefese bırakmayı hedefleyen "Siyah Kalp", bugün akşam saat 20.00'de ilk bölümüyle ekranlara geliyor.

Uzun bir aradan sonra bir dizide rol almayı kabul eden Ece Uslu, "Siyah Kalp"te "Sumru Şansalan" karakterine hayat veriyor. Uslu, Habertürk'e yaptığı açıklamalarda "Siyah Kalp"in onu etkileyen unsurları, "Sumru" karakterine yaklaşımı ve kariyerine dair önemli noktalara değindi.

"Siyah Kalp"in Sırları ve "Sumru"nun Yolculuğu

"Siyah Kalp"te, Yıldız Tunç'un yazdığı senaryo, Ece Uslu'ya ilk okumadan itibaren güven vermiş. Proje, senaryonun sunduğu güçlü hikaye ve "Sumru"nun içine çeken yolculuğu ile Uslu'yu etkilemiş. "Sumru"nun verdiği zor kararlar, annelik duygusu ve geçmişine dair sırlarla dolu hikayesi, "Siyah Kalp"te "Evet" demesinin en büyük sebebi olmuş.

"Sumru": Güçlü Bir Kadının Hikayesi

Uslu, "Sumru Şansalan" karakterini "çok güçlü bir kadın" olarak tanımlıyor. "Sumru", genç yaşta zorlu kararlar vermiş ve kendi mutluluğunu seçmiş bir anne. "Türkiye'de kadınlar maalesef hiç hak etmedikleri şeyler yaşıyor," diyen Uslu, "Sumru'nun yaşadıklarını, bu ülkede yaşanan olaylara şahitlik yapan bir kadın olarak yorumlamakta zorlanmadığını" belirtiyor.

Ece Uslu'nun Kariyer Yolculuğu: 35 Yılın Bilgeliği

35 yıllık kariyerinde onlarca karaktere hayat veren Ece Uslu, her rolün kendisine bir şeyler öğrettiğinin altını çiziyor. "Sumru" karakterinin kendisine kazandıracağı deneyimler hakkında konuşan Uslu, "yazılan karakterler, o karakteri canlandıran oyuncunun yorumuyla bir dönüşüm yaşar," diye belirtiyor.

"Siyah Kalp"in İzleyiciye Vereceği Mesaj: Vicdanın Sesi

"Siyah Kalp"in izleyiciye vicdanın sesini duyurmasını, Türk insanının vicdanına temas etmesini umduğunu dile getiren Uslu, "bir annenin çocuklarını bırakıp gitmesindeki sebebi görüp artık bu ülkede yaşanan ve yaşanması muhtemel olayların önüne geçilmesini, kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak görülmemesini dilerim," diyor.

"Yeni Ece Daha Mutlu": Bir Dönüşüm Hikayesi

50'nci yaşına girerken kendisini "yepyeni bir sayfa açmış" gibi hissettiğini belirten Uslu, son yıllarda içine sinen bir projeyle karşılaşmadığı için iş almamayı tercih ettiğini anlatıyor. Bu süreçte kendisini dinleme, kendime dönme ve kendini yeniden keşfetme fırsatı yakaladığını söyleyen Uslu, "yeni Ece artık daha mutlu" diyor.

Ece Uslu'nun Dönüşümünü Sağlayan Öğreti: "En İyi Dostun Yine Kendinsin"

Ece Uslu'nun kariyerinden öğrendiği en önemli şey, "bu yolda her zaman aslında tek başınasın" ve "en iyi dostun yine kendinsin" olmuş. Uslu, bu öğretiyi, "keşke böyle olmasaydı" düşüncesiyle beraber ifade ediyor.

"Siyah Kalp"in Hikayesi: Aile, Sır ve İntikam

"Siyah Kalp"in ilk bölümünde, "Sumru" yıllar önce doğurduğu ikizlerini geride bırakarak Kapadokya'nın en varlıklı insanlarından "Samet Şansalan" ile yeni bir hayat ve aile kurmuştur. Yıllar boyunca annelerinin kimliğinden habersiz büyüyen "Nuh" ile "Melek" ise en acı günlerinde bu gerçekle yüz yüze kalırlar. Yılların öfkesiyle birlikte yaşadıkları yerden ayrılıp her şeyi geride bırakarak Kapadokya'ya gelirler. "Samet Şansalan"ın ilk evliliğinden olan büyük oğlu "Cihan", ailesini ziyarete gelir. "Cihan"ın Kapadokya'da kalma ihtimali, üvey kardeşi "Esat" dâhil pek çok kişinin canını sıkar. Anneleriyle yüzleşmeye gelen "Nuh" ile "Melek"in yolları beklenmedik bir şekilde "Cihan" ve "Sevilay" ile kesişir. Fakat ikizler asıl sürprizi anneleri "Sumru" ile yüzleştikleri an yaşayacaklardır.