34,4690$% 0.01
36,5011€% 0.34
43,7564£% 0.2
2.936,82%0,07
2.649,33%0,02
9.031,82%-2,18
Bilgisayarınızın belli bir süre sonra veya belirli bir saatte otomatik olarak kapanmasını sağlamak, enerji tasarrufu yapmanıza ve bilgisayarınızın ömrünü uzatmanıza yardımcı olabilir. Windows 10 ve 11’de PC otomatik kapatma ayarlarını yapmak oldukça basittir. Bu rehberde, komut ile otomatik kapatma, görev zamanlayıcı kullanarak kapatma ve üçüncü parti programlarla otomatik kapatma işlemlerini detaylı bir şekilde anlatıyoruz.
Bilgisayarın belli bir süre sonra kendi kendine kapanmasını sağlamanın en basit yolu, Komut İstemi (CMD) kullanmaktır. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
shutdown -s -t
komutunu yazın ve ardından saniye cinsinden süreyi girin. Örneğin, bilgisayarın 10 dakika içinde kapanmasını istiyorsanız shutdown -s -t 600
yazın.Aynı komutu Çalıştır (Windows + R) penceresine de yazabilirsiniz. Bu komut ile bilgisayar belirttiğiniz sürede otomatik olarak kapanacaktır.
Görev Zamanlayıcı (Task Scheduler), Windows işletim sisteminde bulunan bir iş planlama aracıdır. Bu araç, belirli zamanlarda veya olaylarda programları otomatik olarak çalıştırmanıza olanak tanır. Bilgisayarınızı her gün belirli bir saatte kapatmak için görev zamanlayıcıyı kullanabilirsiniz. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
-s
yazın ve son butonuna tıklayın.Bu adımları tamamladığınızda bilgisayarınız her gün belirttiğiniz saatte otomatik olarak kapanacaktır.
Bilgisayarınızı otomatik olarak kapatmanızı sağlayan birçok üçüncü parti program bulunmaktadır. Bu programlar, daha gelişmiş özellikler sunabilir. Örneğin, Wise Auto Shutdown programı ile otomatik kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
Bu adımları tamamladığınızda bilgisayarınız belirttiğiniz gün ve saatte kendi kendine kapanacaktır.
PC ve Laptoplarda Mavi Ekran Hatası Çözümü Nedir?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.